Lepszy dach nad głową - pomagamy dalej / Fundacja Radia ZET

Chcesz pomóc

Pamiętaj, liczy się
każda złotówka.

Lepszy dach nad głową - pomagamy dalej

Fundacja Radia ZET i Ruukki Polska wyremontowały do tej pory 6 dachów w ramach wspólnej akcji „Lepszy dach nad głową”. Dzięki temu mali mieszkańcy wybranych domów dziecka czy rodzin zastępczych mają szansę mieszkać w bardziej komfortowych warunkach, nie martwiąc się już o przysłowiowy „dach nad głową”.

W tym roku wróciliśmy do strzelińskiego Rodzinnego Domu Dziecka „Ala”, którego dach wyremontowaliśmy wspólnie w pierwszej edycji akcji „Lepszy dach nad głową” w 2013 roku.

Remont dachu wiele zmienił w życiu podopiecznych ośrodka. Można było przebudować i wykończyć gdzie mieści się dzisiaj nowoczesna salka rehabilitacyjna. Dzięki niej dzieci mogą rozwijać się i bawić w komfortowych warunkach.

Dodatkowo Fundacja i firma Ruukki decydowały się pomóc rodzinie pani Ani z Grodziszcza, która samotnie wychowuje dwoje dzieci, w wieku 10 i 13 lat. W jej domu rozegrał się prawdziwy dramat, a ich dom – a w szczególności dach – były w strasznym stanie.

Fundacja podjęła decyzję o tym, aby im pomóc. Jej wieloletni partner, firma Ruukki, oczywiście włączyła się do pomocy. Dzięki temu potrzebująca rodzina ma nowy dach, który będzie służył jej przez wiele lat.

Więcej informacji o akcji znajdziecie na stronie internetowej lepszydachnadglowa.pl.