Akcja #dziecinnie proste zakończona

08.01.2018 10:50

Dziękujemy! Darczyńcy Fundacji po raz kolejny udowodnili, że pomaganie jest dziecinie proste. W świątecznej akcji charytatywnej wysłali ponad 110 tysięcy sms-ów, co przełożyło się na olbrzymią kwotę 250 000 tys. zł.! Dzięki Wam Oliwka, Julka, Szymek, Patryk i Antek dostali najpiękniejszy prezent – wsparcie w rehabilitacji. Dziękujemy także operatorom T Mobile, Heyah, Plus, Orange i Play za wsparcie akcji charytatywnie dzięki czemu cały dochód pomoże dzieciom.

Szymek i Oliwka, podopieczni Fundacji Radia ZET, redkatorzy Radia ZET: Agnieszka Kołodziejska, Marcin Soństa, Mateusz Ptaszyński i Tomek Florkiewicz oraz gwiazdy Kasia kowalska i Tomasz Szczepanik w kampanii Dziecinnie proste

Oliwka, Julka, Patryk, Antoś i Szymek – to mali bohaterowie świątecznej akcji charytatywnej Fundacji Radia ZET. Dzieci, które każdego dnia walczą o pierwszy lub kolejny krok, o powód do uśmiechu, o mały postęp w leczeniu bądź ulgę w mozolnej terapii. To zarazem prawdziwi bohaterowie, bo nie skarżą się na swój los, lecz z wysiłkiem wykonują kolejne zalecone ćwiczenia. Wszystkich łączy jedno: do codziennego funkcjonowania potrzebują żmudnej rehabilitacji. Jej celem jest nie tylko lepsza przyszłość i być może nawet samodzielność, ale także tak prozaiczne wydawałoby się czynności, jak pomoc w oddychaniu i jedzeniu.

Historię każdego z wyżej wymienionych dzieci możecie poznać klikając tutaj.

O akcji

Świąteczna akcja charytatywna prowadzona w grudniu i styczniu każdego roku to kulminacyjny punkt naszych całorocznych działań charytatywnych, w których zbieramy środki na pomoc najbardziej potrzebującym.

Radio ZET od lat wspiera akcje charytatywne Fundacji. Dziennikarze, redaktorzy, prowadzący programy zachęcają do pomagania naszym podopiecznym.

Tegoroczna akcja antenowa #dziecinnieproste trwała od 22 grudnia 2017 do 6 stycznia 2018 r.. W specjalnie przygotowanych materiałach rodzice chorych dzieci opowiadali, jak sobie radzą z codziennymi trudnościami, z chorobą dziecka, a głosy redaktorów Radia ZET, m.in. Agnieszki Kołodziejskiej, Tomka Florkiewicza, Mateusza Ptaszyńskiego, Marcina Sońty i innych redaktorów otwierały serca słuchaczy Radia ZET na pomaganie najbardziej potrzebującym.

Dziękujemy!

Szymek, Oliwka, Patryk, Julka i Antek_dziecinnie proste