O Fundacji / Fundacja Radia ZET

każda złotówka.

O Fundacji

Fundacja Radia ZET jako organizacja pożytku publicznego

Organizacja pożytku publicznego (OPP) − termin wprowadzony w Polsce 1 stycznia 2004 przepisami ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie.

Fundacja Radia ZET ma status organizacji pożytku publicznego od października 2008 roku.

1% podatku dla Fundacji Radia ZET

Fundacja Radia ZET ma status organizacji pożytku publicznego. Możesz przekazać nam 1 procent swojego podatku. Dla Ciebie to tylko chwila, poświęcona na wypełnienie kilku dodatkowych rubryk w zeznaniu podatkowym. A dla nas nieoceniona pomoc, dzięki której możemy kierować naszą pomoc tam, gdzie jest najbardziej potrzebna.

Za każdą przekazaną złotówkę dziękujemy.

Misja

Fundacja Radia ZET działa od 1999 roku. Jesteśmy organizacją pożytku publicznego. Niesiemy pomoc najbardziej potrzebującym - osobom chorym, niepełnosprawnym dotkniętym wypadkami, klęskami żywiołowymi lub innymi zdarzeniami losowymi, a w szczególności dzieciom.

Od 2008 r. przekazaliśmy na pomoc charytatywną prawie 18 mln zł. To m. in. prawie 90 operacji serca dzieci za kwotę 4,5 mln zł i nowoczesny sprzęt dla szpitali o wartości ponad 10 mln zł.

Fundator

Jedna z największych i najpopularniejszych ogólnopolskich stacji radiowych. Codziennie słucha jej ponad 7 milionów osób. Jest medium silnie opiniotwórczym, a dzięki temu najczęściej cytowanym spośród wszystkich stacji radiowych w Polsce.

Dane Fundacji i statut

Fundacja Radia ZET została ustanowiona 12 sierpnia 1999 roku. Fundatorem jest Radio ZET. W dniu 25 października 1999 roku Fundacja Radia ZET została wpisana do Rejestru Stowarzyszeń, Innych Organizacji Społecznych i Zawodowych, Fundacji i Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej. Od czerwca 2008 roku Fundacja widnieje także w Rejestrze Przedsiębiorców.