1% podatku dla Fundacji Radia ZET / Fundacja Radia ZET

Pamiętaj, liczy się
każda złotówka.

1% podatku dla Fundacji Radia ZET

Pobierz bezpłatny program do rozliczeń PIT i przekaż 1 procent Twojego podatku Fundacji Radia ZET.

Wystarczy kliknąć!

Ta wersja nie wymaga instalacji na Twoim komputerze, a program uruchamia się w przeglądarce internetowej. Jeśli będziesz zmuszony przerwać pracę, możesz zapisać plik z wersją roboczą swojego rozliczenia na komputerze i wrócić do niego później. Używanie programu wymaga każdorazowo połączenia z Internetem.

To łatwiejsze niż sądzisz!

Zapisz program na swoim komputerze i pracuj nad rozliczeniem PIT-a w dowolnym momencie, bez potrzeby łączenia się z Internetem. Możesz dowolną ilość razy zapisać wersję roboczą każdego formularza i wracać do niej później. Internet będzie Ci potrzebny tylko przy pobieraniu programu oraz przy wysyłaniu PIT-a za pomocą e-deklaracji.

Wykonawcą programu PIT FORMAT 2013 jest Biuro Informatyki Stosowanej FORMAT – www.programy-format.pl.

Jeśli formularze wypisujesz ręcznie:

I to wszystko! Urząd skarbowy przekaże Fundacji Radia ZET równowartość 1 procenta Twojego podatku dochodowego w ciągu trzech miesięcy od dokonania przez Ciebie rozliczenia.

Jak przekazać 1 procent? Pobierz bezpłatny program do rozliczeń PIT i przekaż 1 procent podatku Fundacji Radia ZET.

Kto może przekazać organizacji pożytku publicznego 1 procent swojego podatku?

• podatnik podatku dochodowego od osób fizycznych,
  • podatnik opodatkowany ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych,
  • podatnik objęty liniową, 19 - procentową stawką podatku,
  • podatnik uzyskujący dochód z odpłatnego zbycia papierów wartościowych oraz pochodnych instrumentów finansowych,
  • podatnik prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą,
  • emeryt, który złoży w Urzędzie Skarbowym PIT-37.

Rubryki umożliwiające przekazanie 1 procenta podatku znajdują się w następujących formularzach PIT:

PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT–38, PIT-39

Jeśli rozliczasz się tradycyjnie, korzystając z formularzy papierowych, będziesz potrzebował numeru

KRS Fundacji Radia ZET 0000127204

Uwaga:

• 1 procent podatku można przekazać tylko jednej organizacji pożytku publicznego; nie można podzielić tej kwoty na kilka organizacji
  • 1 procent można przekazać tylko w deklaracjach złożonych w terminie lub korektach
  • 1 procent zostanie przekazany organizacji pożytku publicznego pod warunkiem, ze podatnik zapłacił cały należny podatek w terminie

Przekazując 1 procent podatku Fundacji Radia ZET masz pewność, że będzie wydany uczciwie. Co roku publikujemy szczegółowe sprawozdania z naszej działalności.

Zobacz sprawozdania i podsumowania działalności Fundacji Radia ZET.

Dziękujemy!