Ludzie Fundacji / Fundacja Radia ZET

Ludzie Fundacji

Rada Programowa

Adam Wajrak

Dziennikarz Gazety Wyborczej, współpracownik Animal Planet, ekolog. W 2005 r. uznany przez magazyn Time Bohaterem Europy. Uhonorowany nagrodą im. Andrzeja Woyciechowskiego za działania na rzecz ocalenia unikalnej Doliny Rospudy. Brukselski dziennik European Voice uznał go za jedną z 50 osób, które wywarły największy wpływ na Europę w 2007 roku.

Dr Maciej Piróg

Dr n. med., absolwent Akademii Medycznej we Wrocławiu. Od 2002 do 2012 roku Dyrektor Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. W latach 2010–2015 doradca społeczny prezydenta RP ds. zdrowia. Prezes Polskiej Unii Szpitali Specjalistycznych. Zaangażowany w działalność naukową i społeczną. Pięciokrotnie w w pierwszej dziesiątce najbardziej wpływowych osób w ochronie zdrowia w Polsce w rankingu „Pulsu Medycyny”.

Monika Olejnik

dziennikarka, publicystka, członek Rady Programowej FRZ

Zarząd

Andrzej Matuszyński

Prezes Zarządu Fundacji Radia ZET

Prezes Zarządu Grupy Eurozet. Pracę w branży medialnej rozpoczynał w Grupie Infor. W latach 1997-2004 był związany z Grupą Eurozet, zajmując m.in. stanowisko Dyrektora Badań i Marketingu. W kolejnych latach pracował w Cyfrowym Polsacie S.A., gdzie jako Członek Zarządu odpowiadał za marketing. Od 2010 r. był Członkiem Zarządu i Dyrektorem Operacyjnym ITI Neovision S.A. W latach 2011-2012 pełnił funkcję Dyrektora Pionu Marketingu Grupy Eurozet, a następnie doradzał Zarządowi Grupy.

Agnieszka Mazur

Członek Zarządu Fundacji Radia ZET

Rada Fundacji

Jarosław Paszkowski

Daniel Adamski

Ewa Rosiewicz

Dyrektor Biura Reklamy Grupy Eurozet
W mediach pracuje od ponad dwudziestu lat. Pracowała w W Infor Biznes i AWR Wprost, jako Dyrektor Sprzedaż Działu Agencyjnego. W latach 1993-2008 w dziale sprzedaży Grupy Eurozet zarządzała m.in. Działem Obsługi Klienta, Trade Marketingiem, PR-em i Promocją RRM.

Pracownicy

Aneta Lejman

Dyrektor Fundacji Radia ZET

Justyna Lipczyńska

Starszy Specjalista Fundacji Radia ZET

Absolwentka filologii polskiej oraz dziennikarstwa i komunikacji społecznej. Miłośniczka książek, gór i... futbolu amerykańskiego.