Rysunek chłopca czytającego książkę, logotypy Fundacji Radia ZET i Kulczyk Foundation
fot. mat. prasowe

Mądre Bajki z całego świata

Czy bociany mogą marzyć, a motyle mówić? Czy hiena może stać się żyrafą, a wąż zaprzyjaźnić się z tygrysem? W Mądrych bajkach z całego świata wszystko jest możliwe!

Kulczyk Foundation przedstawia wyjątkową książeczkę z płytą. Mądre bajki z całego świata to 17 opowieści różnych kultur i narodów. Każdą czyta znana osobistość kultury. Każda opowieść uczy czegoś dobrego. I każda pomaga. - Są na świecie takie miejsca, gdzie bajka pomaga dzieciom przetrwać – podkreśla Dominika Kulczyk, prezes Kulczyk Foundation.

Mądre bajki z całego świata można kupić w drogeriach ROSSMANN za 9,99 zł. Wśród gwiazd czytających bajki są m.in.: Marta Żmuda Trzebiatowska, Andrzej Piaseczny, Sonia Bohosiewicz i Damian Michałowski.

Cały przychód ze sprzedaży Mądrych bajek z całego świata Kulczyk Foundation przekaże na rzecz Fundacji Radia ZET, na zakup nowoczesnego sprzętu ratującego życie i zdrowie dzieci ciężko chorych na serce.

Sonia Bohosiewicz - Brawo Libi, czyli o tym, że warto zawsze być sobą

Marta Żmuda Trzebiatowska - Furaha i dobroczynne motyle
Damian Michałowski - Magiczna tratwa
logotypy
Kulczyk Foundation

Pomaga organizacjom i ludziom efektywnie pomagać. Wspiera projekty infrastrukturalne i inwestycje społeczne w krajach rozwijających się. Dba o to, by ci, którzy otrzymują pomoc, dostali również wsparcie i wiedzę niezbędną to tego, by dalej samodzielnie zmieniać swój los.

Kulczyk Foundation już po raz drugi angażuje się w pomoc dzieciom z wadami serca. W ubiegłym roku, dzięki projektowi Bajkowy Efekt Domina, fundacja prowadzona przez Dominikę Kulczyk przekazała Fundacji Radia ZET 144 276,21 zł. Za przekazane pieniądze kupiliśmy kardiomonitory do Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi.