Dżentelmeni pomagają Fundacji - podsumowanie
fot. materiały prasowe

Dżentelmeni pomagają Fundacji - podsumowanie

3 kwietnia 2014 r. w Forcie Sokolnickiego w Warszawie spotkali się twórcy i bohaterowie Kalendarza Dżentelmeni 2014, by przekazać najbardziej potrzebującym dochód ze sprzedaży kalendarza i płyt z muzyką.

Piotr Polk, Jakub Wesołowski, Maciej Musiał, Antek Królikowski i Olivier Janiak, czyli twórcy i bohaterowie Kalendarza Dżentelmeni 2014 wręczyli kilkunastu organizacjom społecznym z całego kraju czeki na łączną kwotę 655 tysięcy złotych. Tak ogromną kwotę uzyskano z 10 tysięcy sprzedanych kalendarzy i blisko 20 tysięcy sprzedanych płyt.

Wśród obdarowanych znalazła się także Fundacja Radia ZET, która otrzymała aż 55 000 zł.

Projekt produkcji kalendarza, jak co roku wspierało wielu ludzi dobrej woli, a także zaprzyjaźnionych firm, którym razem z organizatorami serdecznie dziękujemy.

O Kalendarzu Dżentelmeni 2014

Od ośmiu lat znani i lubiani artyści wspierają najbardziej potrzebujących w wyjątkowym kalendarzu – Dżentelmeni. W 2014 roku Dżentelmeni wrócili w towarzystwie wyjątkowych kobiet, by swoimi znanymi twarzami i rozpoznawalnymi głosami pomóc potrzebującym.
Do najnowszego wydania kalendarza - na 2014 rok - zaproszono m.in. Roberta Więckiewicza, Agnieszkę Grochowską, Pawła Małaszyńskiego, Danutę Stenkę, Tomasza Karolaka, Kingę Preis, Jacka Braciaka, Joannę Kulig, Dawida Ogrodnika Weronikę Rosati.
Artyści zaprezentowali się na pięknych czarno-białych zdjęciach autorstwa Roberta Wolańskiego - jednego z najwybitniejszych polskich fotografów. O naturalnym charakterze zdjęć zdecydowało zaangażowanie w projekt znakomitego polskiego projektanta mody - Roberta Kupisza. Prawdziwe, naturalne twarze aktorów dużego ekranu, bez make-upu, emanują człowiekiem i będą Wam towarzyszyć cały rok.
Specjalnie dla bohaterów kalendarza stworzono 11 utworów, które znalazły się na płycie dołączonej do wydawnictwa.

Kalendarz można było kupić już od początku grudnia 2013.
Coroczna akcja, do 2013 roku przyniosła potrzebującym pomoc w wysokości ponad 5 milionów złotych.
Więcej informacji o Kalendarzu, m.in. o poprzednich edycjach znajdziecie na www.kalendarzdzentelmeni.pl.