Rehabilitacja dla Oli

Ola, 14 lat, ma mózgowe porażenie dziecięce

Aleksandra urodziła się ze wzmożonym napięciem mięśniowym, które niestety nie ustąpiło. W czwartym miesiącu życia lekarze wydali diagnozę, Mózgowe Porażenie Dziecięce. Dzisiaj Ola chodzi z pomocą chodzika. Porusza się też sama na półaktywnym wózku inwalidzkim, do szkoły i na dłuższe dystanse. Jest intensywnie rehabilitowana, gdyż przez swoje schorzenie dziewczynka ma dodatkowo problemy z biodrami.

Ola uczęszcza do szkoły integracyjnej, jest otwarta i towarzyska. Wychowuje ją mama, Pani Ania, która również jest osobą z niepełnosprawnością i porusza się na wózku. Największym marzeniem mamy dziecka jest to, by Ola poruszała się samodzielnie, żeby nie musiała korzystać z wózka tak jak ona. Kobieta stara się zapewnić córce jak najwięcej rehabilitacji, ale jest to podwójnie trudne kiedy samotnie wychowuje się dziecko, a przy tym walczy się z własną niepełnosprawnością.

Fundacja Radia Zet pomaga dzieciom takim jak Ola, spełniać ich marzenia o zdrowiu. Ty też możesz im pomóc!

Nasz cel to 4000

MAMY JUŻ: