Rozlicz PIT i pomóż w walce o samodzielność

26.02.2021 08:33
,1,article
Rozlicz PIT i pomóż w walce o samodzielność

Pomagamy dzieciom z całego kraju odzyskiwać zdrowie i samodzielność. Wspieramy najbardziej potrzebujących z różnego rodzaju niepełnosprawnościami. Wyrównujemy ich szanse na lepszą przyszłość. Z roku na rok przybywa podopiecznych Fundacji Radia ZET. Teraz, w kryzysie humanitarnym, jesteśmy potrzebni jeszcze bardziej.

Wszyscy musieliśmy zmienić nasze codziennie funkcjonowanie, od ponad dwóch lat mierzymy się ze strachem o zdrowie, o miejsce pracy, wielu z nas straciło bliskich. Przyszłość jest niepewna. W tak trudnych okolicznościach empatia, wrażliwość na drugiego człowieka i gotowość do niesienia pomocy stają się miarą człowieczeństwa bardziej niż kiedykolwiek.

Wielu naszych podopiecznych dotknął regres, ponieważ mieli utrudniony dostęp do rehabilitacji w czasie pandemii. Ceny usług medycznych,  rehabilitacji oraz sprzętów niezbędnych do codziennego funkcjonowania, znacząco wzrastają. Nie można przełożyć leczenia na później, ponieważ grozi to utratą tego, co już udało się wypracować. Tylko wielopłaszczyznowa i intensywna rehabilitacja jest szansą na lepszą przyszłość i samodzielność. Dokładamy wszelkich starań, aby usunąć lub chociaż zniwelować bariery, które tworzą choroby naszych podopiecznych.

Dlatego też, to właśnie teraz jest najlepszy moment na to, aby pomóc naszym podopiecznym. Nie za miesiąc, nie za rok. Nie odkładajmy tego co można zrobić dziś, na później.

Jak przekazać 1% podatku Fundacji Radia Zet:
- jeżeli korzystasz z usługi e-PIT to zachęcamy do zalogowania się na swoje konto. Deklaracja podatkowa zawiera pole w które należy wpisać numer KRS organizacji pożytku publicznego (KRS Fundacji Radia ZET to 0000127204),
- za pomocą programów do rozliczenia podatku wpisując KRS Fundacji Radia ZET 0000127204 albo kliknij tutaj pobierając program lub rozliczając się Online. Program dostępny w wersji na WindowsMac OS i Linux,
- w formie papierowej wpisując KRS Fundacji Radia ZET 0000127204 w polu przeznaczonym do przekazania 1% podatku.