Kalendarz Dżentelmeni 2015
fot. Kalendarz Dżentelmeni 2015

Kalendarz Dżentelmeni 2015

Gwiazdy piosenki, estrady, aktorstwa, telewizji i sportu, po raz 9 połączyła chęć pomagania innym i zmierzenia się z twórczymi wyzwaniami. Tak powstał Kalendarz Dżentelmeni 2015.

Na ten wyjątkowy i niebywale twórczy projekt artystyczny, składają się: kalendarz, płyta, książka, wideoklip oraz album, podsumowujący dotychczasowe edycje.

W Kalendarzu znajdziecie 12 impresji fotograficznych realizowanych przez najciekawszych fotografików, między innymi: Jacka Porembę, Pawła Fabjańskiego, Martę Wojtal. Każdy miesiąc różni się nie tylko bohaterami, ale i kreacją fotograficzną, stylizacją i pomysłem. Na niesamowitych zdjęciach prawdziwi dżentelmeni, zarówno debiutujący w projekcie jak i uczestnicy poprzednich edycji, m.in. Marcin Bosak, Artur Boruc, Łukasz Zagrobelny,Jakub Wesołowski, Maciej Zakościelny, Tomasz Szczepanik, Paweł Małaszyński, Radzimir Dębski.

Na płycie usłyszymy wspaniałe piosenki Michała Przytuły przepięknie i nastrojowo zaśpiewane przez m.in. Alicję Majewską, Hannę Banaszak, Annę Jurksztowicz, Urszulę Dudziak z Michałem Urbaniakiem, Alicję Bachledę-Curuś czy Igora Kwiatkowskiego z kabaretu PARANIENORMALNI.

8 dotychczasowych edycji kalendarza zebrało blisko 6,7 mln złotych, które zostały przekazane potrzebującym - podopiecznym kilkunastu fundacji. Każda złotówka ze sprzedaży wydawnictwa trafia do potrzebujących, np. do podopiecznych Fundacji Radia ZET.

Kalendarz to przepiękny prezent i jednocześnie dar serca!

Więcej informacji znajdziecie na http://kalendarzdzentelmeni.pl/ i na Facebooku.