Krok po kroku dobro wraca!

Złote buty pomogły małym pacjentom Instytutu Matki Polki w Łodzi. Wykonał je najmłodszy łódzki szewc - Pan Piotr Świątczak - z nadzieją, że złożą na nich autografy reprezentanci Polski, którzy z Igrzysk przywiozą medale, by potem przekazać je na licytacje, z której zysk będzie przeznaczony na pomoc osobie potrzebującej z jego rodzinnego miasta.

Buty powierzył na ręce dziennikarza sportowego Tomasza Zimocha, który podarował je Fundacji Radia Zet. I tak o to Nasza Fundacja stała się posiadaczem niebywałego fantu, a specjalny prezent wymaga wyjątkowej okazji.

Postanowiliśmy przekazać je na licytację, która odbyła się w sobotę 26 maja podczas IV Balu Charytatywnego w Instytucie Matki Polki w Łodzi. To jeden z największych wysokospecjalistycznych ośrodków w Polsce, który wspieramy od 2011 roku. Podczas wielu lat współpracy przekazaliśmy sprzęt specjalistyczny m.in. USG do wykonywania badań prenatalnych oraz łóżka na oddział specjalistycznej terapii o łącznej wartości ponad 2,7 mln złotych.

Buty zostały wylicytowane przez mieszkańca Łodzi, Pana Przemysława Żelazko, któremu serdecznie dziękujemy i gratulujemy!

Cieszymy się, że z godnie z wolą Pana Piotra pomoc wróci tam, gdzie jest najbardziej potrzebna!