|center

W święta dzielimy się serduchem

W świątecznej atmosferze rusza nasza kolejna akcja „SERCE”.  W tym roku jej celem jest zebranie środków na sfinansowanie 1000 godzin rehabilitacji dla naszych podopiecznych, którzy każdego dnia walczą o powrót do zdrowia i normalnego życia. W akcję zaangażowało się 15 gwiazd ze świata sportu, muzyki i filmu.

W grudniowe dni często myślimy o spełnieniu marzeń naszych najbliższych. Nasi podopieczni  też je mają, choć nie są one typowe dla maluchów w ich wieku. Oni pragną powrotu do zdrowia i możliwości cieszenia się z każdej chwili. Tak zwyczajnie, beztrosko. Niestety, los sprawił, że muszą zmagać się z różnymi chorobami.  Potrzebują wsparcia najbliższych, lekarzy, ale też ludzi dobrej woli, bo bez nich ich upór i determinacja nie zawsze wystarczają. Razem możemy im pomóc.

W tegoroczną akcję „SERCE” zaangażowało się aż 15 gwiazd: Joanna Jędrzejczyk, Sanah, Jarosław Boberek, Dawid Kwiatkowski, Robert Korzeniowski, Tomasz Gollob, Kayah, Agata Kulesza, Andrzej Piaseczny, Beata Tadla, Paweł Domagała, Szymon Majewski, Grażyna Torbicka, Sylwia Grzeszczak, Otylia Jędrzejczak.

Ty też możesz sprawić, by ich walka była łatwiejsza, a tradycyjne życzenia zdrowia i spełnienia marzeń składane przy wigilijnym stole czy podczas noworocznej zabawy – bardziej realne.

Celem akcji jest sfinansowanie 1000 godzin rehabilitacji. By stało się to możliwe, trzeba zebrać kwotę ok. 100 tys. zł. Charytatywna akcja potrwa na antenie Radia ZET od 24 grudnia br. do 15 stycznia 2022 roku. Żeby pomóc wystarczy wysłać SMS o treści „SERCE” pod numer 7245 za 2,46 zł z VAT. Cały dochód trafi do naszych podopiecznych.

Każdy wysłany SMS to dowód na to, że magia świąt działa.