Na pomoc polskim szpitalom!

Pracownicy służby zdrowia są bohaterami dzisiejszej rzeczywistości. Personel medyczny w całej Polsce jest zaangażowany w walkę z koronawirusem. Wraz z rozwojem sytuacji zewsząd płyną sygnały, że szpitalom brakuje sprzętu medycznego oraz środków ochrony indywidualnej. Ludzkie życie jest wartością nadrzędną a walka o nie jest kosztowna. Pamiętajmy o innych nawet jeśli nie jesteśmy w grupie ryzyka, pamiętajmy o placówkach medycznych, które  troszczą się o nasze zdrowie. To trudny czas, to test empatii i społecznej odpowiedzialności. Każda, nawet ta najmniejsza pomoc jest teraz ważna.

Fundacja Radia Zet pomaga przede wszystkim indywidualnym podopiecznym, osobom chorym i niepełnosprawnym wspierając ich w walce o lepsze jutro. Dziś wszyscy jesteśmy w trudnej sytuacji, dlatego chcemy włączyć się w walkę o lepsze jutro dla każdego z nas. Aby pomóc wystarczy wysłać SMS pod numer 7245 (koszt 2,46 z vat  VAT) o treści DZIĘKUJĘ. Operatorzy T Mobile, Play, Orange i Plus  zrzekli się dochodu z połączeń, dzięki czemu cała kwota trafi do najbardziej potrzebujących szpitali w Polsce.

Wspierajmy się, tak jak możemy.