Fundacja Radia ZET Filantropem Krakowa
fot. Wiesław Majka UMK

Fundacja Radia ZET Filantropem Krakowa

Fundację Radia ZET uhonorowano tytułem Filantropa Miasta Krakowa A.D. 2013 za sfinansowanie nowoczesnej sali hybrydowej w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie. Prezes Fundacji, Andrzej Matuszyński odebrał dzisiaj z rąk władz miejskich odznakę i symboliczne berło św. Jadwigi.

Nagroda Filantrop Miasta Krakowa to prestiżowe wyróżnienie przyznawane już od 14 lat. Fundacja otrzymała ten zaszczytny tytuł w kategorii „największy finansowy wkład w pomoc udzielaną osobom lub podmiotom”. Do wyróżnienia zgłosił nas Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie, który jest wiodącym ośrodkiem w Polsce zajmującym się leczeniem wad serca u dzieci.

Jesteśmy zaszczyceni i dumni, że krakowskie Bractwo Filantropii doceniło nasze starania na rzecz dzieci z ciężkimi wadami serca.

Dziękujemy za piękne wyróżnienie.

Już we wrześniu planowane są pierwsze operacje na sali hybrydowej, którą ufundowaliśmy w krakowskim uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym.