Świąteczny Kiermasz Radia ZET

W tym roku Fundacja swoim patronatem ponownie objęła organizowany przez Radio ZET Świąteczny Kiermasz Charytatywny. To już IV edycja tej pięknej tradycji. Świąteczna atmosfera to czas miłości, radości, ale także moment refleksji i pamięci o innych. To także idealna chwila, by komuś pomóc, dlatego chcieliśmy cały ten klimat oddać i urzeczywistnić podczas Kiermaszu.

Podobnie jak przed rokiem zbieraliśmy pieniądze na dalszą rehabilitację szwagra naszego kolegi, który uległ ciężkiemu wypadkowi. Między innymi dzięki naszemu wsparciu powoli, małymi krokami wraca do zdrowia. Mimo zauważalnej poprawy do osiągnięcia pełnej sprawności jeszcze daleka droga, ale my możemy choć w części pomóc mu nią iść.

Tegoroczny Kiermasz był wyjątkowy, bo mieliśmy specjalnych gości. Odwiedzili nas Podopieczni Fundacji, którym pomogliśmy i którzy teraz pomogli nam, bo dobro wraca!

9M7A9715
9M7A9832

Kiermasz to przede wszystkim ludzie, którzy chcą dać coś od siebie, dodać otuchy drugiej osobie. Stoły na stoisku uginały się od domowych specjałów: przetworów, miodów, nalewek, ciast, pierników, a także innych, własnoręcznie wykonanych produktów, które kojarzą się ze świętami.

9M7A9690

Tego jednego dnia wszyscy razem biorąc udział w tym wydarzeniu staliśmy się jedną, wielką rodziną, kolektywem, który daje sygnał, że cierpienie osoby, potrzebującej pomocy nie jest nam obojętne. Pokazaliśmy, że razem możemy wiele zrobić, nawet tak na pozór małymi rzeczami przyczynić się do wywołania uśmiechu na twarzy innego człowieka i zabrać jego zmartwienie o niepewności związanej z zapewnieniem rehabilitacji.

9M7A9850
9M7A9956