Nasze akcje / Fundacja Radia ZET

każda złotówka.

Nasze akcje

Wyjątkowa aukcja dla podopiecznych Fundacji - zakończona

5 900 zł wylicytowała Pani Dorota z Warszawy za koszulkę z podpisem Roberta Lewandowskiego, w aukcji charytatywnej na rzecz podopiecznych Fundacji Radia ZET.

Siła Radia ZET, piłkarskie emocje i pomoc potrzebującym. Te trzy elementy połączyła niezwykła aukcja charytatywna. Historie podopiecznych Fundacji Radia ZET, prezentowane na antenie, tak poruszyły jednego ze słuchaczy, że postanowił przekazać koszulkę z autografem Roberta Lewandowskiego na pomoc chorym dzieciom.

Ofiarowując ten wyjątkowy przedmiot, darczyńca, pan Marek, powiedział, że wie, z jakim trudnościami mierzą się rodzice ciężko chorych dzieci. Codzienna rehabilitacja i skomplikowane leczenie wymagają ogromnej pracy, cierpliwości i niemałych funduszy. Jednocześnie zdaje sobie sprawę, że łatwiej jest pomagać niż prosić i przyjmować pomoc.

A dzięki wsparciu innych ludzi, takich jak słuchacze - Fundacja Radia ZET może naprawdę pomagać.

Jestem przekonana, że koszulka przyniesie nowemu właścicielowi dużo pozytywnych emocji, nie tylko sportowych. Wygrana aukcja charytatywna to także radość z pomagania słabszym i potrzebującym, których los nie obdarzył pełnią szczęścia. Bardzo liczę, że słuchacze Radia ZET od lat wspierający działania Fundacji i tym razem okażą swoje wielkie serca. Gorąco zapraszam do udziału w licytacji" - mówi Dyrektor Fundacji Radia ZET Aneta Lejman.

Koszulkę można było licytować do 8 czerwca 2017 r., link do aukcji: http://charytatywni.allegro.pl/koszulka-z-autografem-roberta-lewandowskiego-i4676273

Dziękujemy za wsparcie Fundacji.

Przekaż 1% - pomóż chorym dzieciom - Leonard - 6 lat

Sabina, Teofil i Leonard są trojaczkami ze Strzyżewic. Dzieci przyszły na świat za wcześnie, ale dwojgu szybko udało się pokonać problemy wcześniactwa.

Leonard, mimo ciągłych starań, do dziś walczy o zdrowie i sprawność.

Przekaż 1% - pomóż chorym dzieciom - Jaś - 3 lata

3-letni Jaś urodził się z Zespołem Downa, poważną wadą serca, stopą końsko-szpotawą, niedoczynnością tarczycy. Żeby mógł chodzić, potrzebuje intensywnej rehabilitacji.

Przekaż 1% - pomóż chorym dzieciom - Kuba 8 lat

8-letni Kuba ma autyzm, padaczkę, niedoczynność tarczycy i wadę wzroku. Z otoczeniem komunikuje się jak 2-letnie dziecko. Niestety często spotyka się z niezrozumieniem ze strony ludzi, którzy nie wiedzą, czym jest świat autystycznego dziecka.

1% pomaga - Jaś 2 lata

2-letni Jaś urodził się z zespołem niedorozwoju lewego serca (HLSHS). Jest jednym z kilkuset dzieci zoperowanych na sali hybrydowej ufundowanej przez Fundację Radia ZET w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie Prokocimiu.

1% pomaga - Michał 4 lata

4-letni Michałek ma za sobą 3 operacje serca i wielokrotne cewnikowania serca. Wspaniali lekarze i dostęp do najnowocześniejszych metod leczenia i sprzętu medycznego w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie pomogły mu w walce o zdrowie.

1% pomaga - Karolina 9 lat

Karolina jest pogodną dziewczynką, chociaż los nie szczędził jej cierpień, a szpital długo był dla niej pierwszym domem.

1% pomaga - Kuba 6 lat

Kuba ma bardzo złożoną wadę serca. Podwójna blizna na klatce piersiowej przypomina o operacjach, które ratowały mu życie.

1 procent naprawdę pomaga

Są takie dzieci, które potrzebują pomocy. A jeden procent naprawdę pomaga! Na sali hybrydowej, którą Fundacja Radia Zet podarowała Uniwersyteckiemu Szpitalowi Dziecięcemu w Krakowie, lekarze uratowali już kilkaset dzieci! Całe wyposażenie sali Fundacja kupiła za środki z 1% podatku.

Poznajcie Michała, Karolinę, Kubę i Jasia - dzieci operowane i diagnozowane na pierwszej w Europie pediatrycznej sali hybrydowej. Więcej>>

Fundacja Radia ZET chce pomagać dalej. Rozliczając swój roczny PIT przekaż nam 1% swojego podatku.

Dzięki temu możemy pomagać chorym dzieciom.

Wpisz KRS 0000127204 na papierowym formularzu lub pobierz program do rozliczeń PIT (w wersji na Twój komputer: na Windows , Mac OS i Linux ) z wpisanym na stałe KRS-em Fundacji.

Więcej o rozliczaniu 1% podatku>>

Przekaż 1% - pomóż chorym dzieciom

3-letni Jaś urodził się z Zespołem Downa i poważną wadą serca.

Kuba - pogodny ośmiolatek cierpi na autyzm i porozumiewa się na poziomie dwuletniego dziecka.

Leonard chciałby być tak sprawny jak pozostałe rodzeństwo. Wszyscy trzej chłopcy potrzebują rehabilitacji, która przekracza możliwości ich rodziców.

Fundacja Radia ZET ma status organizacji pożytku publicznego. Możesz przekazać nam 1 procent swojego podatku. Dla nas to nieocenione wsparcie, dzięki któremu możemy pomagać chorym dzieciom.

Za każdą przekazaną złotówkę z całego serca dziękujemy.

Najbliższe plany

Dalsza pomoc najbardziej potrzebującym, a w szczególności chorym dzieciom.

Co zrobiliśmy

Zobaczcie nasze podsumowania działalności i sprawozdania.